Musjakt i vardagsrummet

Katterna i Rucklet är särdeles duktiga musjägare. Tyvärr är de inte speciellt hungriga. De tar gärna med fångsten, levande, in i huset. Idag var Razzla misstänkt intresserad av legolådan. Mycket riktigt. Där underifrån sprang en mus iväg för att försöka sätta sig i säkerhet när jag började flytta på lådan. Det finns få sker som får mig ur balans men just levande möss (och råttor) tillhör just den kategorin. Sonen som inte har samma tendens till fullkomlig panik i samband med möss kallades på för en insats. Efter mycket om och men lyckades vi till slut lokalisera musen som efter lite jagande placerade sig på ett betryggande ställe. Bakom det bakre benet, tätt mot väggen, på ett fastskruvat skåp. Därifrån tänkte den minsann INTE förflytta sig. Det slutade med att sonen, den modige, helt enkelt fick ta musen i svansen och lyfta fram den. Jag hade dött om jag hade behövt utföra den uppgiften. Sen blev det lite extra spännande. Razzla tyckte nämligen att det var synnerligen intressant det som sonen hade i handen. Sonen tappade musen som turligt nog landade i en kruka. Annars hade väl jakten fått börja om igen. Musen återbördades till naturen. Förhoppningsvis väljer den att flytta långt bort från det här läskiga huset.

Razzla är annars en ganska duktig musjägare. Hon tar tacksamt hand om mössen som katterna släpar in. När katterna släpper dem fångar Razzla dem. Snabb som en vessla. Misstänker hon att matte tänker försöka ta musen (vilket hon i och för sig kan vara fullständigt säker på aldrig kommer att hända) tuggar hon snabbt i sig dem. Fullständigt vedervärdigt men ju fler musjägare det finns i Rucklet desto bättre.

This entry was posted in Hundar and tagged , , . Bookmark the permalink.

Kommentarer

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

No Trackbacks.