Frosseri i engelska pelargoner

Efter att i många år försökt få engelska pelargoner att överleva i min omvårdnad har jag äntligen lyckats få en planta att inte bara överleva mer än några veckor. Utan faktiskt till och med övervintrat. Och inte nog med det. Jag lyckades få en av sex sticklingar att ta sig. Plötsligt blev jag kaxig eller kanske övermodig. Det får tiden utvisa. Var till Blomsterlandet  härom dagen där jag alltid går en sväng förbi reavagnen. Och där stod fina engelska pelargoner. Inte bara en sort utan fem olika. Det gick inte att bara gå förbi. En av varje sort fick komma med hem. Dessutom hade de medlemspris på pelargonen Mårbacka, så en sån fick också flytta hem till Rucklet. Av de där sex pelargonerna hoppas jag kunna ta flera sticklingar per planta och få många fler. Om jag nu kommer ihåg att vattna sticklingarna. Undrar var alla de där pelargonerna ska få plats om de tar sig..? Klassas jag nu som en pelargontant lagom till jag fyller femtio?

En fantastisk blomsterfröjd!

This entry was posted in Blommor, Pelargoner and tagged , , . Bookmark the permalink.

Kommentarer

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

No Trackbacks.