Lagat foderringen med buntband

Foderringen gick sönder igår. Skruvarna som håller ihop den till en ring hade släppt. Skruvskallarna stod inte längre emot trycket från hästarna som står och trycker emot ringen när de äter. De hade krupit igenom hålen i ringen. Den har börjat gå sönder för övrigt också men kände inte riktigt att det var dags att köpa en ny riktigt än. Den var rätt dyr även om den fyller en väldigt viktig funktion att spara pengar i mindre spill av hösilaget. Det blev för sent när jag kom för att köpa nya skruvar så det fick bli en nödlösning för att hästarna inte skulle behöva svälta ett extra dygn. Buntband! Inget är trasigt om det går att laga med silvertejp eller buntband…

This entry was posted in Uncategorized and tagged , , . Bookmark the permalink.

Kommentarer

Loading Facebook Comments ...

One Response to Lagat foderringen med buntband

  1. Pingback: Foderringen lagad, dubbla brickor och längre skruv | Haargaard

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  1. […] Buntbanden som användes för att laga foderringen provisoriskt höll längre än förväntat. Det är bra grejer det där med buntband. Igår gav de i alla fall upp. Ut i skiten och skruva ihop foderringen igen. Man får inte vara rädd att skita ner sig när man håller på med hästar. Den här gången hade jag investerat i dubbla brickor och längre skruv. En bricka på vardera sidan av ringen så att inte skruvskallarna går igenom hålen i plasten igen som det gjorde efter hästarnas nötande på den där ringen. Den har ändå hållit förvånansvärt bra med tanke på att det är plast som står ute året runt och stora tunga djur som ibland är rätt hårdhänta med den där ringen. I drygt fyra år har den stått här och skött sitt uppdrag. Hoppas att den håller ett tag till nu när den fått uppgraderad skruvanordning. […]