Sköldkörteln och mitokondrierna – plöjd

Så har jag, visserligen något översiktligt, plöjt boken Sköldkörteln och mitokondrierna av Helena Rooth Svensson. Mycket matnyttigt och äntligen en bok som med vetenskaplig grund och lämpliga referenser kan tryckas under näsan på synnerligen okunniga och nonchalanta läkare. Visst ska vi kunna få möjligheten att pröva de olika mediciner, Levaxin, Liothyronin och Armour Thyroid eller Erfa Thyroid (naturligt torkat sköldkörtelhormon från gris) som finns att tillgå i den kombination som passar individen. För inte reagerar vi likadant allihop…

För det är precis som Tore Scherstén, professor emeritius, skriver om boken:

“Helena Rooth Svensson redovisar här på god vetenskaplig grund mekanismerna bakom utvecklingen av de sjukdomar som följer vid nedsatt energiproduktion i cellerna.”

“Boken borde ingå som ett obligatorium i läkarutbildningen och även spridas till de läkare som vanligtvis först kommer i kontakt med patienter med denna och liknande åkommor, nämligen primärvårdsläkarna.”

Det blir väldigt konstigt när patienterna är kunnigare än läkarna som envist håller fast vid sin okunskap och hävdar sin rätt… Så mycket onödigt lidande  hos patienterna och så dyrt för landsting och stat. Dels i form av människor som mår mer eller mindre dåligt och valsar runt inom sjukvårdsapparaten. Dels i form av onödiga sjukskrivningar. Om man nu inte bryr sig om livskvaliteten hos patienterna borde i alla fall möjligheten att spara en massa pengar vara ett tillräckligt incitament.

Nej, nu är det dags att svensk sjukvård vidgar sina vyer till gagn för väldigt många!

IMG_6151[1] IMG_6152[1]

This entry was posted in Sköldkörtel and tagged , , . Bookmark the permalink.

Kommentarer

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

No Trackbacks.