Semesterdagen som inte blev någon semesterdag

Hade tagit en semesterdag som faktiskt var en rätt trevlig semesterdag före jag framåt 15-tiden insåg att det nog inte alls får bli någon semesterdag för det var ju en deadline den här veckan. Det får bli en semesterdag på måndag istället. Det är väl underligt att det ska vara så svårt att kunna ta ut semester. Behöver klämma in sju semesterdagar under december för att komma upp i de 20 som måste tas ut under året. Har redan fått skjuta på de där semesterdagarna som jag tänkt flera gånger.

Jaja det blir nattjobb strax men först de timmar jag faktiskt trodde jag hade semester.

Började med att åka med MN på studiebesök på framtida möjliga arbetsplatser. Träslövs by och Kardanvägen. Det ska nog bli bra det där. Han längtar till han tar studenten den 5 juni och sen ska börja jobba.

På vägen hem blev det ett pass på gymmet. Det är verkligen trist men det gör nog nytta.

Sen fick Skálda komma ut på en runda. Valde en nygammal runda hon inte gått på några år. Förmodligen hade hon förträngt att hon någonsin gått just den här rundan för det blev ridning med vardagsedge. Det var läskigt och spännande att vara ute på egen hand utan andra hästar som stöd tyckte Skálda. När vi gick en bit på den större vägen så hade de vanliga bilisterna som vanligt inget hästvett och körde förbi i full fräs. Det gick bra eftersom hon som tur är lugn med bilar. Bussen som kom och skulle köra om oss hade som tur är vett. För chauffören körde långsamt och stannade helt när hästen började dansa fram på tvären när bussen närmade sig. Det gick under hyfsat ordnade former att bussen sen kunde passera. Hon är allt bra duktig Skálda!

De stora flygplanen som flög megalångsamt i formation struntade hon helt i. Däremot när vi mot slutet kom mot ett stort plaststycke tyckte hon minsann att måttet var rågat. Fick sitta av. Gick sen och plockade upp allt plastskräp som vi passerade. När jag väl var på marken och tog över ledarskapet hade Skálda inga som helst bekymmer med de där stora plaststyckena. Kunde stå och skaka av dem rätt brutalt utan att hon brydde sig det minsta.

Det blev verkligen miljöträning för Skálda och rolig ridning för mig. Får rida den här rundan några gånger nu så att hon vänjer sig.

This entry was posted in Islandshästar and tagged . Bookmark the permalink.

Kommentarer

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

No Trackbacks.