Glutenfri chili- och vitlöksspetsad squash och tomatpaj med fläskkarré

Jag har en ledig helg i månaden när den yngste och den äldste är på kortis. Det var den här helgen. En halvtimme efter det att även det andra barnet åkt iväg ringde mamma. Det blev en fredagskväll på akuten. Mamma blev till slut inlagd och jag fick åka hem till en väldigt sen hämtmiddag med räckor Schezuan. Det är så gott! Men det var inte räkor Schezuan det här skulle handla om. Dagen efter, det vill säga lördagen som igår, åkte jag till mammas lägenhet och grejade lite. Diskade upp en megadisk och drog av det värsta från golvet samtidigt som en det som skulle levereras till sjukhuset hämtades. Passade på att stjäla en stor fin squash och ett gäng delikatesstomater som det var synd att låta förfaras. Funderade på vad jag skulle göra av den där squashen. Någonstans långt bort gömt, letade sig ett minne av året som au-pair i Genève och en väldigt god squash och tomatpaj fram. Men just det receptet blev inte lagat. Det blev en mix av flera olika som googlades fram och sen en man tager vad man haver. Den ekologiska fläskkarrén från Ragnarssons som skulle ha tillagats när jag istället tillbringade fredagskvällen på akuten skulle också komponeras in i måltiden. Det blev en chili och vitlöksspetsad squash- och tomatpaj med fläskkarré.

Glutenfritt pajskal:

2 dl rismjöl

0,5 dl kokosmjöl

0,5 dl mandelmjöl

125 g smör

3 msk vatten

Blanda ingredienserna till pajskalet. Jag använde en matberedare för att sedan knåda ihop den med händerna det sista.

Tryck ut pajskalet i en form. Här gjorde jag misstaget att inte läsa färdigt receptet förrän det var för sent och använde en vanlig glasform. Nästa gång ska jag göra som i receptet och använda en springform med löstagbara kanter.

Nagga botten med en gaffel.

Förgrädda pajskalet 15 minuter i 200 grader.

Grönsaksröran: Bryn vitlök, lök, två olika sorters färsk chili, squash. Smaksätt med lite salt och peppar.

Fläskkarrén: Skär fläskkarrén i bitar och bryn i smör och lite kallpressad kokosolja. Salta och peppra.

Blanda ihop grönsaksröran med de frästa fläskkarrébitarna. Släng ner och fördela det i det förgräddade pajskalet.

På med skivade tomater och mozzarella.

Vispa ihop en äggstanning av 5 ägg, smaksätt med salt och peppar. Häll över äggstanningen över fyllningen i pajskalet.

Skjuts in i ugnen i 40 minuter och 175 grader.

Det blev gott!

This entry was posted in Glutenfritt, Mat and tagged , , . Bookmark the permalink.

Kommentarer

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

No Trackbacks.