Underblommorna grodde när hoppet var ute

Köpte fröer från underblommor efter tips i den trevliga trädgårdsgruppen jag är med i på fb, Trädgårdsinspiration med Roger. Såg hur bilder från alla andra där fröerna grodde och växte så det knakade. Inte mina. Inte ett liv. Jag fick nya fröer eftersom det inte var några som hade grott. Det var ju ändå inte leverantörens fel att jag inte lyckades men det var väldigt snällt. Blev så glad och försökte igen efter konstens alla regler. Det hände ingenting. Inte ett frö tog sig. Det hade blivit några kvar som jag inte hade hunnit plantera så när jag satt på altanen ett bra tag senare och fixade nåt annat tänkte jag att jag trycker väl ner även de där sista fröerna som blivit kvar och gjorde så i en kruka där det var något annat som inte hade tagit sig och glömde bort det igen. Så var jag iväg på semester på Island. Och vilken förvåning, när jag kom hem, vad skådade jag inte..? Jo, underblommorna som växte och frodades. När jag hade gett upp hoppet kom de till slut.

Vad ska jag göra med dem nu tro. Varsin större kruka modell stor tro..?

Kortet är taget härom dagen när jag trodde att det äntligen tänkte regna men det bara kom några droppar så att det inte ens blev helt blött på altanen. Tänk att det kommit till att bli besviken över att det inte regnar. I Sverige. På västkusten.

This entry was posted in Blommor, Trädgård and tagged , , . Bookmark the permalink.

Kommentarer

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

No Trackbacks.