Avmaskning, avlusning och hovslagare

Ikväll har det varit full aktivitet i stallet. Bonjovi fick sin andra vaccinationsspruta så nu är han färdig och kan från och med nästa år gå in i ordinarie vaccinationsprogram för resterande hästar. När veterinären åkt kom hovslagaren igen. Han var här i lördags också. Då fick Bergthora nya skor och Audna fick verkat sina hovar för första gången av hovslagare. Hon var duktig Audna. Protesterade lite men gav sig snabbt. Idag fick Birkir nya skor. Skálda och Loke verkades. När jag ändå skulle hänga ute i stallet så plockade jag fram avmaskningsmedel och avlusningsmedel. Avmaskningsmedel måste vara superäckligt med tanke på hur hästarna protesterar. Klara är Skálda, Birkir, Loke och Audna. Det blev väl mycket för Skálda som tyckte att det var nog redan efter avmaskningen. Sedan kom avlusningen tätt följt av verkning. Men hon klarade det!

Loke hade mycket synpunkter på att bli verkad. Han var nere på knä, småstegrade och hade allehanda grejer för sig. Mycket tålamod med framhovarna och sedan gick det som hejsan med bak.

När det var klart höll sig hästarna på behörigt avstånd längst bort i hagen.

Då är det bara hälften av hästarna kvar och Loke är redo att åka till det fantastiska sommarbetet i naturreservatet Stensjöstrand.

This entry was posted in Hästar, Islandshästar and tagged , , . Bookmark the permalink.

Kommentarer

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

No Trackbacks.