Utsikt Birkirs randiga öron på ridturen

Hovslagaren var här en sväng i eftermiddags för att sko Bergtora. Han skulle bara hinna sko en häst men en verkning skulle kunna hinnas med också. Tänkte att Skálda stod näst på tur. Men se det hade hon verkligen inte tänkt sig. Hon höll sig på behörigt avstånd i hagen. Hon kände nog igen hovslagaren. Till slut gav jag upp att försöka fånga henne. Det blev Audna som blev verkad istället. Första gången. Hon hade synpunkter men hon var så duktig. När hovslagaren kommer igen på måndag ska Skálda redan stå i stallet när han kommer…

Eftersom Skálda var i onåd var det Birkir som fick komma ut på en ridrunda. Har inte ridit honom sen han tyckte att det var väldigt roligt att springa i vintras. Har äntligen hittat kapsonen som varit på avvägar så att jag hade något lite mer styrsligt än en grimma att rida med. Fungerade bra.

Det där med att det var kul att springa hade han glömt bort igen. Mer åt seg kola-hållet idag. Men han gick fram. Travade lite. Framför allt gick han dit han skulle. Han klarade till och med att springa i förväg ifrån Melódia. Det var bra gjort för att egentligen inte varit riden på ett halvår.

Han har helt fascinerande öron att titta på under ridturen. De är randiga så där från ovan.

 

This entry was posted in Islandshästar and tagged , . Bookmark the permalink.

Kommentarer

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

No Trackbacks.