Audna på promenad

Satte på mig ridhjälm och säkerhetsväst för att ta med Loke på Hugo-promenaden. Tänkte att jag kanske skulle försöka mig på att sitta upp. Han var dock för ovanlighetens skull inte alls intresserad av att komma. Då får de skylla sig själva hästarna och får stanna hemma. Det finns andra att välja som får följa med på promenad. Det fick bli Audna och mamma Skálda. Blev lagom med en promenad för Skálda efter gårdagens äventyr med strandritt och många intryck. Hjälmen fick stanna hemma och säkerhetsvästen åkte av efter 500 m när jag höll på att dö av värmeslag, så fiskades den upp på hemvägen igen. Angenäma bekymmer så här när vårvärmen äntligen kommit. Audna tyckte att det var väldigt spännande och roligt att följa med på promenad! Hon har varit med en del men inte så väldigt mycket. Vi behöver träna på det där att stanna men hon är ändå väldigt lyhörd och duktig på att gå med i grimma. Sista biten hem behöver hon träna på att gå med istället för att dras fram. Audna är hela fyra år i år och det är dags att börja rida in henne också. Tror att det får vänta ett bra tag med att sitta upp. Hon är så liten så det är bättre att hon får växa till sig lite mer först.

Har gett upp det där med löpning med Hugo. Han orkar inte och han blir så lätt halt numera. Det får räcka med promenader. Bra att kunna få med så många som möjligt att motioneras när det ändå ska gås.

Det där att få med alla tre djuren på bild samtidigt är inte helt lätt…

men plötsligt händer det.

This entry was posted in Hästar, Hundar, Islandshästar and tagged , . Bookmark the permalink.

Kommentarer

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

No Trackbacks.