Majas hovböld lokaliserad

När väl Maja blivit räddad ur fällan kom hon in så hon kunde få dagens dos medicin. Idag åt hon faktiskt upp både givan med antibiotika och den med smärtstillande. Gav mig på att försöka gå igenom den onda hoven igen för att se om hovbölden kunde lokaliseras. Och idag hittades den. Den hade krupit ut ur ballen. Fick tips av kollegan att leta där. Det syns inte speciellt tydlig på bilden men precis i kanten till pälsen på höger sida är det en 1-2 cm lång spricka. Fick sköljt av det lite med såpvatten men hon var sannerligen inte förtjust i att jag var och rotade vid sprickan för bölden så det blev inte mer än så. Det är nog inte helt skönt det där med hovböld. Stackars Maja.

IMG_5112[1]

This entry was posted in Nordsvensk and tagged , , . Bookmark the permalink.

Kommentarer

Loading Facebook Comments ...

1 Response to Majas hovböld lokaliserad

  1. Pingback: Såpvatten mot hovböld | Haargaard

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  1. […] var det Birkir som är halt. Förra gången var det Maja som hade hovböld. Nu är det misstänkt hovböld på Birkir. Han har badat hovbad i såpvatten för att försöka […]