Hästarna ska tydligen bantas

Har avverkat första dagen av två på Baskurs i hästkännedom. Två heldagar med en föreläsande veterinär. Hittills mycket intressant och lärorikt.

Huvudlärdomen från dagen är – hästarna ska bantas!

Håller som bäst på att klura ut hur det ska kunna göras på ett bra sätt utan att det tar livet av mig i arbetsinsats. Fick tips att lägga dubbla nät över balen. Då blir det ännu besvärligare att få i sig maten för hästarna. Ett viktmåttband ska införskaffas. Hade tänkt beställa men kom av mig när frakten kostade i stort sett lika mycket som viktmåttbandet. Hade redan införskaffat några halmbalar för att prova att även fodra med det för att få ner hösilagekonsumtionen men inte kommit mig för att faktiskt lägga ut det till hästarna. Tog därför med mig en bal in i stallet när jag gick ut för att natta hästarna. Skálda blev livrädd. Det var bland det läskigaste hon någonsin hade sett, matten med en annan jacka och en halmbal i högsta hugg. Efter en stunds övervägande kom hon i alla fall fram till att det nog inte var något farligt och kom direkt fram för att börja äta… Loke hängde på, så nära han nu vågade komma surtanten Skálda. Hon tar det där med mat högst allvarligt och akta sig den som råkar komma för nära…

IMG_8521[1]

Första hjälpenkitet ska utökas med förbandsvadd, Descutan, Sorbact och stetoskop. Såna där stretchiga lindor har jag redan hemma.

IMG_8515[1]

This entry was posted in Islandshästar and tagged , , . Bookmark the permalink.

Kommentarer

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

No Trackbacks.