Stora framsteg för Skálda

Det kändes lite ödsligt och tomt idag när det bara var med tre hästar på promenaden och bara två av mina. Valet föll på Skálda för att fortsätta jobba med henne när det gick så bra med att gå framåt med ryttare igår. Det gick inte riktigt lika bra för mig idag som det gick för Karin igår men det gick i alla fall betydligt bättre än vad det har gjort innan. Skálda tycker inte om att gå bakom. Hon vill gå först. Kommer de andra hästarna för nära fryser hon fast och hon rubbar sig inte. När vi kom till fältet kom hon helt plötsligt på att det kanske kunde vara lite kul att springa. Så det blev några galoppsprång på gasellvis… det är inte helt lätt att sitta följsamt på en häst som studsar fram lite otippat och ojämnt. Det kändes förmodligen lite läbbigt så hon stannade. Men sen kom hon på att det nog inte var så farligt i alla fall och rätt kul var det ju också så hon körde på en bit till. Hon var så duktig! Sen blev det hästfikapaus och promenad för mig resten av vägen hem. Man ska sluta när det är på topp!

Tror jag ska försöka gå själv med henne nästa gång.

IMG_7131[1] IMG_7134[1]

This entry was posted in Islandshästar and tagged , , . Bookmark the permalink.

Kommentarer

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

No Trackbacks.