Testar färskfruset foder till hundarna

Fille har ett påverkat immunförsvar. Han har haft svampinfektioner på tassarna och i öronen. Medicinerade det och då frodades istället bakterierna på tassarna. Då medicinerades även det. Han har dessutom svullna och kliande ögon. Medicinerade med Prednisolon och det gick bort men nu är det tillbaka igen. Inte lika illa men ändock. Veterinären tyckte att han skulle fodras med nåt hypoallergent foder och inte få äta något annat. Försökte med det ett tag men det är inte möjligt att hålla honom borta från allt annat han skulle kunna stoppa i munnen här i rucklet. Då skulle han få vara instängd för sig själv mest hela tiden och det är inget hundliv. Han hade ett tjuvaktigt beteende redan innan men sen han inte fick något annat än det där allergifodret har han blivit helt rabiat. Han stjäl snabbare än Lucky Luke drar…

Är väldigt skeptisk till foder av det slag som det där allergifodret är. Tror verkligen inte att det är det som behövs utan att det handlar om att återställa bakteriebalansen i magen för att boosta immunförsvaret. Precis som jag försöker göra på mig själv. Fr o m ikväll provar jag att ge hundarna Fodax färskfrusna helfoder. Tyvärr är det spannmål i men det får en chans.

Hundarna verkar gilla det i alla fall.

IMG_5990[1] IMG_5991[1]

Det frusna färskfodret är behändigt förpackat i skivor i plastförpackning som nääääästan fick plats som den var i frysfacket. Men bara nästa, fick ta ut några skivor men det var lagom för att ta in till frysen inne för ett par dagar att fodra med. Sen är det är bara att ta fram så mycket foder som behövs till nästa mål. Undrar hur många gånger jag kommer glömma det innan det sitter som rutin..?

IMG_5993[1]

This entry was posted in Hundar and tagged , , . Bookmark the permalink.

Kommentarer

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

No Trackbacks.