Vindkraftverk transport & rotorlyft

Vindkraftsnörd som jag är blev jag lite lycklig när jag anade att där framme var en vindkraftstransport när jag körde till jobbet i morse. Två torndelar på väg. Bakom den sista trailern låg tre följebilar. Sen ytterligare en bakom den främre trailern och en framför. Mycket att tänka på när det är så stora och knepiga transporter.

 

Det är förmodligen dit, där långt bort i fjärran, de är på väg de där torndelarna som jag körde om på motorvägen. Första tornpinnen är på plats och rotorn, färdigmonterad med vingar, håller på att lyftas upp för montering på stolpen. Tyvärr är det så långt bort så det syns knappt alls på bilderna men när jag förstorar dem syntes det faktiskt lite grann i alla fall. Skulle gärna velat åkt närmare och tagit bättre bilder men idag var en dag att fixa en dealine…

Så där, några timmar senare är rotor och vingar på plats.

This entry was posted in Vindkraft. Bookmark the permalink.

Kommentarer

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

No Trackbacks.