Kalabalik i Rucklet

Igår kväll var det stor kalabalik i Rucklet. Matten satt i godan ro och tittade på tv. Så hördes en katt komma traskandes bakom soffan och sen små musfötter som panikslaget sprang. Sen blev det tyst. Razzla är en betydligt vassare musjägare än Ruth så det fick bli skiftombyte på hundarna. Jakten på musen kunde börja. Razzla letade febrilt. Sotis kom också och var i vägen. Ingen mus. Var tog den vägen. Lyfte på täckena i soffan. Där var den. Sen var den borta före Razzla hade fattat var den var. Så körde vi repris på det några gånger. Täcket lyftes undan ännu en bit, där var musen, sen var den borta. Så bort med båda täckena och soffdynor. Påslakanen plockades av täckena, Musen var fortfarande borta. Samma procedur med fåtöljen. Ingen mus. Välte både fåtölj och soffa, ingen mus under. Så var det dags för nästa fåtölj för genomsök. Där var musen bland filtarna. Sen var den borta. Lyfte undan lite mer på filtarna, där var den, sen var den borta. Alla filtar togs bort. Musen var inte längre i fåtöljen. Fåtöljen tippades runt. Efter noggrant eftersök kunde musen lokaliseras. Den var där under fåtöljen bland fjädrarna. Det tog sin tid men efter att ha jagat runt den stackars musen med handtaget till en flugsmälla samtidigt som Razzla ivrigt försökte få fatt på musen, hoppade den ner på golvet. Då var Razzla übersnabb. Fångade snabbt in den och gjorde plågan kort. Ruth var inte helt nöjd med arbetsfördelningen. Hon hade också gärna jagat mus men i skarpt läge är det bäste man på plats som gäller.

Vet inte riktigt hur katterna tänker när de kommer intraskandes med levande möss och släpper dem i vardagsrummet. Det är inte populärt hos matten. INTE!

Bra saker med att behöva jaga möss i vardagsrummet: Soffan blev städad från grus. Lakanen till skyddstäckena blev tvättade. Katternas slaktplats bakom soffan blev ordentligt skurad. Det blev bortrensat en drös överflödiga filtar och kuddar som låg och drällde.

This entry was posted in Hundar, Schäfer and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Kommentarer

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

No Trackbacks.