Skator, förälder & unge, letar mat i potatislandet

Förr har jag inte tänkt så mycket på fåglarna omkring mig. Har inte riktigt begripit alla fågelskådares förtjusning men på sista tiden har intresset väckts allt mer. Inte så att jag jagar kryss eller så men det är intressant att spana in fåglarna som hänger här hemma. Idag var det ett fasligt liv på förstukvisten. Där satt en skatunge på räcket och tjatade om mat. Sen flög den ner till föräldern som metodiskt letade mat nedanför i potatislandet. Som om föräldern tydligt försökte visa hur man gör för en ganska lat tonåring som tittade på och mest tjatade om att bli matad. Känner igen mig i det.

Det är inte direkt ett smart val att hänga här runt huset och trädgården med sex katter och en schäfer. Hoppas den håller sig högre så att den klarar livhanken.

This entry was posted in Fåglar and tagged , . Bookmark the permalink.

Kommentarer

Loading Facebook Comments ...

1 Response to Skator, förälder & unge, letar mat i potatislandet

  1. Pingback: Skatungen har hittat bästa nattplatsen | Haargaard

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  1. […] Skatungen hänger fortfarande här runt huset. Den tycker nog att den har hittat bästa nattplatsen. Skyddad från väder och vind under takutsprånget på fågelholken sover den gott med huvudet in i fjäderdräkten. Den är där mest varje natt. Pilfinkarna i holken kanske inte är riktigt lika nöjda med arrangemanget. […]