Jag tog mig igenom GU-Fen

Det var med blandade känslor jag åkte iväg till Karlskrona för att göra GU-Fen, Grundläggande Soldatutbildning för frivilliga. Det är ett sammanhang som ligger väldigt långt utanför min bekvämlighetszon. Knappt någon sömn, folk tätt inpå dygnet runt, sova i tält, vapentjänst, testa skyddsmask, bära tungt, hålla truten, långa dagar utan egentid, vara länge hemifrån. Tänkte mer än en gång under de två veckorna, vad sjutton gör jag här..? Men, en så härlig känsla när de två veckorna var över och jag hade tagit mig igenom det. Varav sista veckan med förkylning. Nästan euforisk. Som en kalv på grönbete. Man klarar mer än vad man tror. Jag hoppas verkligen att jag aldrig kommer att behöva tillämpa de nyförvärvade kunskaperna i skarpt läge.

This entry was posted in Försvaret, Hemvärnet and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Kommentarer

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

No Trackbacks.