Mat till folk och fä

Det är så skoj att komma hem efter en dag på jobbet och se vad byrackorna hittat på för roligheter under dagen.

T ex kan ett paket grovsalt och lite blandat stulet ut pappers- och plaståtervinningen roa en stund. Frågan är hur Hugo lyckats få tag på grovsaltförpackningen. Det borde ha krävt ett öppnande av en kökslåda.

IMG_5203[2]

Eller varför inte ge sig på det lite mer delikata att ur lillemans ryggsäck, skulle tippa att även väskan öppnades, stjäla plastbyttan jag lägger frukt och en dubbelmacka i. Öppna plastbyttan, tugga sig in i plastpåsen och stjäla den överblivna mackan. Det blir lite hjärnträning i alla fall i form av problemlösning…

IMG_5204[1]

Svidade om till ruckeloutfit inklusive första användningen av pälsmössan och pannlampa för den här säsongen. Det är en lite tråkig tanke att den ska sitta på i några månader men mössan värmer gott.

IMG_5206[1]

Det skulle nämligen komma hösilageleverans till de stackars svultna hästarna. Först ett redigt arbetspass att tömma nätet på det gamla svintunga läbbiga hösilaget. Sen städa av betongplattan. Inte speciellt lättjobbat det heller, blött och tungt.

IMG_5208[1]

Men det blev rätt bra efter en krävande arbetsinsats. Det blir mången anledning till träning i rucklet. Nu är där en ny fräsch hösilagebal på plats…

IMG_5211[1] IMG_5212[1]

…till hästarnas stora förtjusning. De var t o m så glada i hösilaget så att de struntade i att komma in i stallet en sväng för lite kraftfoder.

IMG_5216[1]

När hästarna fått sitt var det dags för ett kökspass. Ungarna fick pasta och grillkorv. Till mig körde jag sallad à la Kajsa Warg, man tager vad man haver. Skulle ha fått två ägg men tappade det ena i golvet så det blev hundmat istället… Blev tonfisksallad. Det var åratal sen jag gjorde det senast. Skänkte några tankar till tiden i Genève. Där åt vi tonfisksallad, jag och Thierry… och pannkakor.

IMG_5217[1]

This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Kommentarer

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

No Trackbacks.