Nya ridbyxor, jodphurs och vattentäta strumpor

Har tagit tag i det där med att rida och passar samtidigt på att testa nya utrustningen som inhandlats inför ridresan till svenska fjällen med Korpens Öga. Har även shoppat en del ny ridutrustning.

Efter att typ ha provat igenom Svensk Ridsports hela sortiment av ridbyxor kom expediten till slut med ett par som passade. Och som de passade. Världens skönaste ridbyxor, som att slänga på mig ett par mjukisbrallor. Pikeur som jeansmodell. Dessutom kommer jag tydligen sitta som klistrad, utan att ridbyxorna klistrar, i sadeln med det där silikongreppet i baken.

Jodphurs är en förbrukningsvara i Rucklet även om de håller i några år. Den här gången blev det ett par Mountain Horse med ståltå. En invigning av jodphursen bestående av en promenad på nästan fem kilometer med en lite halvgalen Loke resulterade i ordentliga skavsår på båda hälarna men det ska väl ge sig efter ett tag. Är huvudet dumt får kroppen lida. Det är sen gammalt.

Resonerade med några kompisar om vattentäta strumpor kunde vara nåt att ha. Hade inte hört talas om det sedan innan men vips så trillade det hem ett par Sealskinz att testa. Köpte höga strumpor men inte var de så höga på mig. Hehe, det är som att ha torrdräkt på fötterna. Ganska skum känsla men de fungerade bra under en ridrunda i halländskt sommarväder. De kan kanske komma väl till pass på fjället. Blöta, frusna fötter är bland det värsta som finns.

This entry was posted in Hästar, Islandshästar, Ridutrustning and tagged , , . Bookmark the permalink.

Kommentarer

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

No Trackbacks.