Vagnsbult som motvikt för tomatstöd

Såg ett tips fladdra förbi i facebookflödet om att använda vagnsbult som motvikt vid uppbindningen för tomatplantor. Så här skickas tipset vidare. Inte för att jag kommer ihåg vad som stod mer i tipset men så här har jag gjort. Balsnöre fäst i botten av tomatplantan. Balsnöret är sedan spriallindat löst runt plantan. Snöret hängs över en bräda i taket. Vagnsbulten/bultarna knyts fast i änden av snöret. Klart. När plantan växer är det bara att fortsätta snurra balsnöret runt. Motvikten gör att det inte behöver hålla på att knytas och fixas och donas. Lätt som en plätt. Nästa år kanske tomatplantorna kan komma i jord i tid så att det också blir några tomater att skörda.

Tomatplantorna är inte så mycket att yvas över i år.

Fyra stackars plantor gula cocktailtomater räddade jag från Granngården 19 juni. Det var ta två, betala för en, men expediten tyckte så synd om de där rangliga eländiga plantorna så hon skickade med fyra till priset för en. Hon tyckte de behövde få lite kärlek och omtanke. Det hade hon sannerligen rätt i.

De har i alla fall vuxit till sig lite de där rangliga eländiga plantorna och några tomater är på gång. Sen är det några plantor Marmande som kom väldigt sent i jord men det ska kanske hinna bli några tomater även på dem med lite tur med vädret. De blommar i alla fall nu. Om inte annat har i alla fall upphängningsanordningen testats i år för bättre tomatlycka nästa år.

This entry was posted in Odling, Trädgård and tagged , , . Bookmark the permalink.

Kommentarer

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

No Trackbacks.