En ridtur till stranden och räddning av en tacka

Det blev en händelserik förmiddag. Efter ett hastigt inkallat telefonmöte på morgonen hastade jag iväg mot uppsamlingen för en gemensam ridrunda. Halvvägs dit träffade jag på några tackor som var på driven och lite längre fram en tacka som hade trasslat in sig så illa i fårnätet så att hon höll på att strypa sig själv. Ringde fårägaren som var på jobbet men som skulle ringa ut hjälp. Kunde inte med att lämna henne i väntan på räddning när hon var sönderstressad och knappt fick luft. Satt av hästen som jag fick lämna och hoppas att hon skulle stå kvar och äta. Hade som tur är stallkniven i stalljackan så när tackan väl accepterat att jag fick komma nära skar jag loss henne. Det är underligt men ofta blir väldigt stressade djur lugna när de på nåt sätt förstår att de får hjälp. Hon blev så glad att vara fri att hon satte av tillsammans med resten av flocken. Hästen som lugnt stått och betat under själva räddningsaktionen tyckte då att hon skulle springa med fårflocken fast på andra sidan stängslet. Får väl vara glad att hon valde att hänga på fåren och inte sprang hem igen. Hon hamnade nämligen relativt snabbt i en inhängnad och kom inte längre. Det blev en promenad för att hämta henne. Resten av ridturen förflöt under ordnade former. Även nere på stranden. Hon är så duktig Skálda. Väldigt rolig att rida!

This entry was posted in Islandshästar and tagged . Bookmark the permalink.

Kommentarer

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

No Trackbacks.