Brutal väckning – hästar på rymmen

Dagen då jag skulle få en välbehövlig sovmorgon. Blev brutalt väckt av telefonen som ringde kl 7:45. Yrvaken fick jag reda på att mina hästar var på rymmen och stod på grannens åker. Kastade mig upp ur sängen och i kläderna. Rafsade åt mig ett gäng grimmor, laddade fickan med godsaker och gick iväg. Jodå, där stod de. Sex av åtta hästar var ute och roade sig. Maja, så klart, med Bon Jovi i nära släptåg och så alla fyra unghästarna. Fick tag på Birkir. Nästa häst Audna var på väg mot vägen. Fick stoppat en lastare där föraren var så snäll och assisterade. Fångade in Audna och Loke också. På med grimma på Bon Jovi men han vägrade så klart att följa med utan ryckte sig loss och sprang till Maja. På med grimma på Skálda. Hjälpredan och jag tog varsina två hästar och gick hemåt. Maja och Bon Jovi sprang in på gården till en annan granne och jagade igång deras hästar. När de fyra islänningarna var hemma i hagen var det Maja och Bonnes tur. De hade inte bara dragit igång grannens hästar, även grannen var på hästjakt och hjälpte till. De sprang över vägen igen ner på grannåkern. När det bara var Maja och Bonne kvar ute på rymmen, en läskig granne stod i vägen och matten dessutom försökte få tag på henne tyckte inte Maja att det var så kul att vara på rymmen längre. Hon tog helt enkelt samma väg in som de kommit ut med Bonne på fortsatt släptåg. Där matten tydligen glömt att stänga stängslet ut mot dyngan igår efter mockningen. Det var väl därför som de gamla tanterna Bergthora och Melódia var kvar hemma. De skulle aldrig i livet gå ut på nåt så äckligt och svajigt som en gödselstack. Övriga sex hade tydligen inga som helst problem med det. Det blev nästan en hel timmes morgonpromenad det där. Otroligt skönt att ha dem alla hemma innanför stängslet igen utan att det hänt dem något!

Det är första gången hästarna varit på rymmen för att jag glömt stänga. Får väl vara glad att det inte hänt fler gånger i mitt glömska och stressade tillstånd. Den stora fördelen med att det var den mänskliga faktorn var att det inte blev till att laga stängsel hela dagen…

  

This entry was posted in Hästar, Islandshästar and tagged , . Bookmark the permalink.

Kommentarer

Loading Facebook Comments ...

2 Responses to Brutal väckning – hästar på rymmen

 1. Pingback: Pelargonsticklingar till frukost | Haargaard

 2. BestRandal says:

  I see you don’t monetize haargaard.se, don’t waste your
  traffic, you can earn extra cash every month with new
  monetization method. This is the best adsense alternative for any
  type of website (they approve all websites), for more details simply search in gooogle: murgrabia’s tools

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 1. […] ← Brutal väckning – hästar på rymmen […]