Audna med djup sårskada på insidan av höger bakkota

Tvingade upp 23an kl 8 på hans lediga dag för att hjälpa till att hämta hem en skadad Audna från sommarbetet. Hon gick snällt på hästtransporten. På eftermidagen dök veterinären upp. Det var ett fult, djupt och varande sår på insidan av höger bakkota. Hon tempades och hade lite feber. Ett bakterieprov togs och såret tvättades rent men Audna fick somna ordentligt innan det gick att tvätta. Hon var väldigt rädd om det där såret. Förutom att själva såret ömmar verkar hon relativt opåverkad. Inte mycket till hälta. Blev väldigt orolig när jag fick bilder på hur det såg ut i går kväll. Som tur är verkar det ha tagit i mjukdelarna, skönt det! Utlåtandet blev att det ser värre ut än vad det är. Antibiotika i sju dagar och hålla koll på temp och sår blev ordinationen.

IMG_5764[1] IMG_5765[1] IMG_5768[1] IMG_5778[1] IMG_5775[1]

This entry was posted in Islandshästar and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Kommentarer

Loading Facebook Comments ...

2 Responses to Audna med djup sårskada på insidan av höger bakkota

  1. Pingback: Audnas sår läker fint | Haargaard

  2. Pingback: Audnas sår med torr fin sårskorpa | Haargaard

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  1. […] Audnas sår läker fint. Ingen feber har hon längre och pigg är hon. Har varit lite orolig för hur det skulle gå med det där otäcka såret. Eftersom det vankas semesterresa till Island blev det en uppföljande sms-konsultation med veterinären under eftermiddagen för säkerhets skull. Inga ytterligare åtgärder ordinerades. Det ska förhoppningsvis bli bra det där. Det är egentligen helt fantastiskt vilken läkeförmåga kroppen har. […]

  2. […] sår ser så fint ut. Det är verkligen helt fantastiskt vilken läkförmåga kroppar har. Det som var så stort, djupt och geggigt det där såret. Nu torrt och fint med hård sårskorpa på god väg mot […]