Ett rum till fixat och väntar på en familjehemsplacering

Då var ett rum till fixat och inflyttningsklart för en till familjehemsplacering. Har lite småfixande kvar. Inredningen till garderoben ska på plats och ett draperi framför. Så mycket tid lite fixande med målning och att röja tar. Både den nyblivne tonåringen, 13, och 22:an har bott i olika omgångar i det här rummet. Kom aldrig längre än till att tapetsera och måla tak och lister. Nu när någon annans barn ska bo i det fick det äntligen bli färdigt. För nu i alla fall. Framåt sommaren hoppas jag på fönsterbyte och då får det förmodligen även bli tapetsering. Återstår också fortfarande att hitta alternativ plats för en hel del pryttlar som var i rummet. Men det ordnar upp sig framöver.

I väntan på ett barn eller en ungdom intog katterna och Hugo genast rummet.

Före

En teakbokhylla med hål i sidan och en garderob som var en blandning av målat i grönt och blått plus tapetserad. Vet att det där att måla teakmöbler är att häda men så fick det bli. En blå hylla fick också hänga med på en omgång vit färg.

IMG_4381[1] IMG_4380[1]

Första målardagen

Började med garderoben eftersom den var viktigast att få klar och det inte fanns så mycket grundfärg hemma. Felix hoppade givetvis upp på den nygrundmålade garderoben och satte snygga avtryck under tiden jag fortfarande målade. Som tur är så gick det att rädda med några nya penseldrag.

IMG_4384[1] IMG_4385[1]

Andra målardagen

Målade första lagret täckfärg på garderoben och grundmålade bokhyllan.

IMG_4399[1]

Tredje målardagen

Andra lagret täckfärg på garderoben och första på bokhyllan.

IMG_4402[1] IMG_4403[1]

Fjärde målardagen

Tredje lagret täckfärg på garderoben och andra på bokhyllan. Är förmodligen för petig när jag målar och penslar ut färgen jämt och tunt för det är inte heltäckt med vitt än men det har faktiskt sin charm.

IMG_4411[1] IMG_4412[1] IMG_4414[1]

Efter

IMG_4524[1] IMG_4514[1] 

 IMG_4521[1] IMG_4526[1] IMG_4525[1] IMG_4519[1]

This entry was posted in Familjehem, Renovering and tagged , . Bookmark the permalink.

Kommentarer

Loading Facebook Comments ...

One Response to Ett rum till fixat och väntar på en familjehemsplacering

  1. Pingback: Inte en utan två räddningar | Haargaard

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  1. […] Att göra i ordning rum sätter igång en dominoeffekt med omflyttningar. Skrivbordet som flyttade in i ett sovrum medförde att två mindre bord fick flytta in för att härbärgera pelargonerna som väntar på att flytta ut igen till sommaren. När borden skulle torkas av var det inte bara en typ nattfjäril utan en under varje bord som behövde räddas. De flyttade snällt över till handen. Det var ett större företag att försöka få dem att flytta över från handen till en ny vintersovplats. De  var allt bra slöa men tillräckligt vakna för att kunna sätta sig på plats. Frågan är vad det är för insekter som räddats? […]