En natt i pannrummet med en bok och pannkrångel

Skulle vid midnatt på fredagskvällen bara tvätta mig för natten och sen sova efter en stressig arbetsvecka. Konstigt, inget varmvatten. Gick ut i pannrummet. Brännaren meddelade 30 grader. Pannkrångel, skit! Startade om brännaren och gick in för att fixa under tiden. I pannrummet stannade brännaren. Startade om, den stannade. Startade om, den stannade. Om och om igen. Inte på samma ställe varje gång och med olika felmeddelanden. Misstänkte att det skulle bli en lång natt i pannrummet så utrustade mig med en stol, vinteroverall, te och en bok. Gissade efter en bra stund att skruven inte verkade mata fram tillräckligt med pellets. Körde fram så att det verkade komma pellets som det skulle från skruven. Lyckades riva ner infästningen av matarröret från taket.  Startade om, brännaren stannade. Igen och igen och igen. Gav upp om pelletsmatningen. Började i desperation mata brännaren manuellt för att få upp temperaturen i värmesystemet samtidigt som jag gav mig på att tömma veckomagasinet som 21an tidigare under dagen hade fyllt upp till brädden. Det tog sin tid när det bara går att ösa ur magasinet, som att ösa en båt ungefär, och fylla tillbaka i pelletssäckar. Samtidigt skulle brännaren matas var och varannan minut. Det  tog sin tid det där. Arbetsmiljön var så där när jag mot botten av magasinet hängde över kanten, upp och ner däri, för att försöka få bort allt bös som blir av pelletsen som var den misstänkta boven i dramat. Böset kan sätta igen så att det inte kan matas in någon pellets i röret. Lyckades i alla fall till slut få ordning på pelletsmatningen, fick fäst matarröret i taket igen och brännaren kunde äntligen snällt jobba på igen. När det kändes stabilt med pelletsmatning och temperaturen steg som den skulle kunde jag äntligen få gå in och lägga mig. Då var kl 4:50. Det blev en lång natt i pannrummet. Kom nästan halvvägs i boken.

Det är så roligt med livet på landet…

IMG_4417[1] IMG_4416[1]

This entry was posted in Panna and tagged , . Bookmark the permalink.

Kommentarer

Loading Facebook Comments ...

One Response to En natt i pannrummet med en bok och pannkrångel

  1. Pingback: Städad betongplatta och ny hösilagebal | Haargaard

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  1. […] ← En natt i pannrummet med en bok och pannkrångel […]