En kamp med tredje dosen antibiotika

Tänkte att det skulle gå hyfsat bra idag med antibiotikan eftersom det till slut gick riktigt bra igår med morotsmuta. Icke! Fick börja med att försöka fånga henne i hagen. Det ville hon INTE, så det tog sin tid. Lång tid. Sen var hon synnerligen skeptisk även till morotsmutan. Det gick inte att ens komma nära munnen med den där antibiotikasprutan. Sin vana trogen försökte hon dra massor med gånger när det blev jobbigt men det lyckades hon inte med. Det gäller att hålla koll på henne och läsa av före vad hon tänker göra. Det tar på krafterna att tampas med en så stor och tung häst som minsann inte är med på en endaste liten not.

Till slut gav jag upp och tänkte att med äpplen kanske det går att få i henne medicinen. Gjorde medicingömmeäpplen och en hink med glömmabortdenäckligasmakenmat till efterrätt. Se det gick minsann. Att jag inte provade det tidigare. Det är så jag får i de svåra hästarna avmaskning, gömmer pastan mellan morotsskivor. Tre äpplen gick det åt för att få plats med hela dosen. Som vanligt hade vi antibiotika mest överallt när det var klart men medicinerad är hon. Då var det bara två dagar kvar…

Försökte inte ens komma nära baken för att skölja med koksalt. Det var dömt att misslyckas.

IMG_2232[1]

IMG_2233[1]

IMG_2235[1]

This entry was posted in Nötkreatur. Bookmark the permalink.

Kommentarer

Loading Facebook Comments ...

One Response to En kamp med tredje dosen antibiotika

  1. Pingback: Fjärde dosen antibiotika – inga problem | Haargaard

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  1. […] från gårdagens väldigt långa kamp med att få i Maja antibiotikan körde jag repris på lösningen. Recept på lyckosam och oproblematisk medicinering av […]