Birkir på driven… igen

Det är så roligt med djur… det tog inte många timmar så var han på rymmen igen Birkir. Det var tydligen god mat där på grannens åker… Han hade egentligen ingen lust alls att gå hem men det gick faktiskt rätt snabbt att med tonåringens hjälp valla hem honom. 

Stängde in hästarna i stallet och tog en runda för att försöka klura ut var han smiter ut. Satt en stund strax före på farstukvisten och läste och såg då att unghästarna var nere i hörnan av hagen. Där slokade översta tråden. Kan vara så att det var där han hoppat ut. Så nu är där uppspänt och lagat.

Tog även en runda med sågen för att såga bort alla grenar som hängde över trådarna. Det var några stycken. Det är ett elände vad det växer här på hallandsslätten.
Hade sällskap av Sören och Felix när jag sågade. De är för roliga när de följer med och sällskapar.

 För säkerhets skull spände jag upp de två befintliga trådarna i öppningen och fixade även till en övre tredje. Nu ska det väl sjutton till att han står på grannens vall igen. Det är ju så kul att ägna ännu en söndagskväll åt att stängsla. Tur att det blev fint väder här på kvällskvisten i alla fall…

Nästa projekt var operation avmaskning hästar. Har varit väldigt bekymrad över hur jag ska få i Skálda avmaskningsmedlet. Hon är så skygg och rädd om Var så glad härom dagen när jag äntligen lyckades få på henne grimman men sen tog hon ju av sig den igen. Jaja, ikväll var det så dags att ta tjuren vid hornen. Birkir gick lätt som en plätt. Melódia blev alldeles hispig så jag gav upp direkt. Det skulle aldrig gå att få henne tillräckligt stilla för att få i avmaskningen. Bergthora, lätt som en plätt. Så till Skálda… Försökte först muta på grimman med godsaker, som jag gjorde sist. Njae, gick så där. Men så tänkte jag att om jag tar två skivor morötter, gör en dubbelmacka med avmaskningsmedlet emellan. Bingo! Två såna dubbelmackor och så var det bra med den saken. Stärkt av framgången gjorde jag samma sak med Melódia. Japp, kirrat på nolltid! Så nu är alla hästarna avmaskade och klara för några månader framöver. Då skulle faktiskt unghästarna kunna åka iväg på sommarbete nu.
Direkt när de fick gå ut igen var unghästarna framme vid utfarten och kollade läget. Kan vara så att det var där Birkir hoppat över också…
Kom igen nu då så busar vi! 

This entry was posted in Hundar, Islandshästar. Bookmark the permalink.

Kommentarer

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

No Trackbacks.