Tillökning i familjen – välkommen EA

Tidigt i höstas, då när det var galet många ensamkommande barn som kom till Sverige, anmälde jag intresse för att bli familjehem. Har tänkt länge på det men inte kommit mig för. Med den stressade situation som var då så fick jag det slutligen gjort. Socialtjänstens utredningskvarnar har sakta malt på. Det är en rätt gedigen kontroll de gör av nya familjehem. Det har blivit några möten och socialsekreterarna är alltid två stycken. Först var jag där och pratade med dem. Andra tillfället kom de på hembesök i Rucklet. Tänkte att det skulle avskräcka men så illa är det tydligen inte här i alla fall. Tredje besöket bestod av en djupintervju med mig. Fjärde besöket var igår, då kom de hit till Rucklet igen för att intervjua mina barn. Det var väldigt roligt att sitta med och lyssna på vad de svarade. Det kändes så skönt att höra att det faktiskt är två reflekterande och eftertänksamma ungar jag har. I vardagen är det lätt att misströsta men jag har nog inte misslyckats helt som förälder i alla fall. Idag fick jag så besked att imorgon flyttar det hit en pojke som kommer ifrån Afghanistan. Det ska bli väldigt spännande!

Det blev till att rusa hem efter jobbet och börja röja ur rummet så att han har någonstans att bo. Det tog sin tid. 12an hjälpte till eftersom det var alla hans grejer som stod kvar där uppe. Det gick så där, han började sortera dinosaurier och bygga lego. Men jag kände igen mig. Så gör ju jag med när jag ska städa, sorterar hellre. Till slut blev det äntligen färdigt det där rummet. Hoppas att han vill bo däruppe. Annars får vi tänka om och röja ur något annat rum imorgon kväll…

IMG_8667[1]

Det blev en säck med kläder att skickas vidare till nästa barn att använda. Det är så otroligt skönt när det det blir lite rensat. En säck med leksaker till brännbart blev det med.

IMG_8670[1]

Hugo tyckte att det var en synnerligen tråkig kväll när matten inte haft tid att ägna speciellt många minuter till soffhäng och att knö med honom i soffan.

IMG_8669[1]

This entry was posted in Familjehem and tagged . Bookmark the permalink.

Kommentarer

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

No Trackbacks.