Det blev stängsling

Ibland är det bra när det går dåligt. Grävaren fastnade i eltråden igår och drog sönder stängslet en bit. Då fick jag äntligen ändan ur att fixa de där hörnstolparna som stått på trekvart hur länge som helst.

Den första fixades redan igår. Är så nöjd att jag har börjat göra ordentligt med såna där snedstöttor. Blir väldigt stabilt.

IMG_6964[1]

Stängslandet fortsatte så idag. När jag ändå höll på med hörnstolpe på trekvart fortsatte jag helt enkelt med fler.

Den stolpen som står allra värst är nog den här. Här är sumpigt och blött för det mesta. Nu fick den två stycken snedstöttor. När jag äntligen var klar och satte fast elrepet lyfte så hela hörnstolpen av vattnet. Kul… bara att börja om igen. Bankade ner hörnstolpen för kung och fosterland och skruvade fast snedstöttorna igen eftersom de gick sönder när jag bankade ner stolpen. Nåja, det blev bra och stabilt till slut. Och det är inte det enklaste i den där miljön…

IMG_6985[1]

När jag gick vidare mot nästa hörna tittade jag mig lite omkring. Är nästan aldrig nere i den här hagen. Se där, där låg en stolpe av med elrepet på marken utefter gärdesgården och bakom ladan hade det övre elrepet hoppat av kroken. Tur att jag har hästar som inte gärna kliver över elrep ens när de ligger på backen… Det blev till att slå i en vanlig stolpe och sätta tillbaka elrepet i kroken också.

IMG_6986[1] IMG_6987[1]

Sen var det dags för nästa hörnstolpe. Det gick finfint att slå ner och skruva fast snedstöttorna. Så skulle jag sätta fast elrepet. Då kände jag hur tråden gav med sig. Gjorde klart med tråden i den här hörnan och sen var det bara att börja felsöka var den hade släppt.

Jaha, det var nästa hörnstolpe som gått av… grattis, det går bra nu. Det är alltid lite oroligt att hålla på med stängsling i en hage där hästar går samtidigt. De höll sig på avstånd men hade koll.

IMG_6993[1] IMG_6995[1]

Då fick även den hörnan sig en remake även den. Stängselstolparna var slut så det fick bli man tager vad man haver. Fick återanvända den gamla stolpen. Jaja det håller väl några år i alla fall om jag har tur.

IMG_6998[1] IMG_6999[1]

Se där, tre hörnstolpar till klara idag.

IMG_7001[1] IMG_7003[1]

This entry was posted in Uncategorized and tagged , . Bookmark the permalink.

Kommentarer

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

No Trackbacks.