Bästa stängslingshjälpredorna

Insåg när jag kom ut för att flytta hästarna i förmiddags att det nog var hög tid att fixa de två stängselstolparna som gått sönder. Rätt som det är fryser marken helt och det är kört. Så stängsling före frukost fick det bli med nyfiken publik…

IMG_1158[1] IMG_1156[1]

Har två hjälpmedel som synnerligen har underlättat det här med stängsling.

Nr 1. Stängselnedslagaren. Ett otroligt smidigt, ca 8 kg tungt, rör som träs över stolpen och sen är det bara lyfta och dra ner den med kraft så åker stolpen ner i backen allt eftersom med bankandet. Det allra bästa är att jag släpper den innan den går ner i stolpen så det blir inga vibrationer i händer eller armar. Inte går övre änden av stolpen sönder heller. Mycket nöjd med den här investeringen. Styrketräning får jag på köpet…

  IMG_1159[1]

Nr 2. Skruvmojängen till skruvdragaren att dra fast isolatorer med. Hur smidigt som helst. Går på nolltid istället för att hålla på att snurra in de där isolatorerna med en skruvmejsel på tvären som hävstång…

IMG_1160[1]

Hästarna har i alla fall förtroende för matte när de lägger sig och vilar när jag håller på att fixa med skruvdragare, banka och ha mig. Där till höger står nya stolpen på plats.

 IMG_1164[1]

När jag ändå höll på fick jag bytt ut den där isolatorn som varit trasig i månader som jag inte riktigt låtsas se…

IMG_1161[1]

Då var stängslet i ordning. Åtminstone för ett tag…

This entry was posted in Islandshästar and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Kommentarer

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

No Trackbacks.