Nya sotviskan

Det kom ett efterlängtat paket. Det vägde lätt men var långt ifrån billigt.

IMG_7063[1]

En specialbeställd sotviska med skaft att passa till precis min panna, en Nibe City.

IMG_7064[1] IMG_7065[1]

Glad i hågen gick jag ut för att sota pannan ordentligt (eller åtminstone glad i hågen för att ha ett riktigt sotverktyg att sota pannan med, själva sotandet ska jag villigt erkänna är jag inte så glad i hågen för…). Fick ta i ordentligt för att ens få in den i rökgaskanalen och sen var det stopp. Kunde varken trycka in den längre eller få ut den. Bom fast satt den! Jag drog och drog. Inte förrän jag kom på att dra med en polygrip så nära själva sotviskan som möjligt och slet för kund och fosterland behagade den lossna. Ont i armar och händer nu kan jag meddela… så bra med ett specialverktyg man behöver vara Stålmannen för att använda. Inget för såna här klena typer som jag…

Det är så fantastiskt roligt att allt bara fungerar hela tiden…

IMG_7067[1]

Men brännaren startade i alla fall snällt…

IMG_7068[1]

This entry was posted in Panna and tagged . Bookmark the permalink.

Kommentarer

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

No Trackbacks.