Klarat BE-körkort med belöning och tjuvaktiga hundar

Körkort med BE-behörighet

Tjohoo, körkort med BE-behörighet avbockat från att göralistan! Vet inte i hur många år jag gått och grunnat på att ta det där BE-körkortet. För drygt ett år sen skrev jag i alla fall in mig på körskolan för då skulle det bli av. Fick med mig allt material hem inklusive kod för att gör test via nätet. Tog också en körlektion. Sen skulle jag höra av mig för nästa körlektion när jag var i stort sett färdig med teorin… morsning. Det angreppssättet fungerar INTE för mig. Ett drygt år senare, för några veckor sedan ringde jag körskolan och bad om en tid för att skriva körkortsprovet. Nu började det blir bråttom för fr o m 19 januari 2013 ändras reglerna för det där med tungt släp. Utan deadline är det döfött att få ändan ur med allt annat som också behöver göras i rucklet. Så pluggade teorin, gjorde nättesten och klarade teoriprovet för ett par veckor sen. Med tre körlektioner till så var det äntligen dags för det stora ångestmomentet körprov idag. Det består av tre moment.

Började med säkerhetskontrollen och kors i taket, jag kom ihåg allt. När jag kollade motorhuven (hur motiverat är det idag att öppna motorhuven för att göra en säkerhetskontroll av en modern bil..?) så började han fråga vad de olika byttorna var, hur jag kollar oljan och lite sånt. Sen pekade han på en svart låda och frågade vad det var? Ingen aning svarade jag, är det något fel på den blir det verkstaden nästa…

Nästa moment var backning in mellan koner som motsvarar ett garage. Hade för en gångs skull tur och drog vinstlotten med en av de två enklare mer raka backningarna. Gick lätt som en plätt utan missöden. Lyckades också ta det så lugnt så lugnt. Fick nämligen bassning på sista övningskörningen “du backar som värsta biltjuven… ta det lugnt!”.

Tredje momentet, körning i trafik. Drog iväg med två tjattrande gubbar i bilen, inspektören och bilskolläraren, en mycket gemytlig stämning i bilen. De hade mycket att prata om… Ut från stan for vi och hamnade i typ ett sommarstugeområde. Där stod rätt som det var en stor grävmaskin och blockerade vägen så jag blev av inspektören dirigerad ut på en okänd ännu mindre väg. Typ en sån där som är så bred så att knappt det egna ekipaget får plats. Nåväl det gick ju bra tills vi rätt som det var hamnade där strandängarna tar vid. Välj du var du vill vända sa inspektören… gaaahhhh. Gulp, lämna mig med alternativ, det kan ju sluta precis hur som helst..? Tog mig i alla fall i kragen, backade och vände runt en 90-graders kurva. Ha, en vändning med beröm godkänt! Så lyckades vi så småningom ta oss tillbaka till utgångspunkten och så glad jag blev att det blev ett kryss i rutan för godkänt körprov!

Belöning i form av blommor och loppis

När jag hade varit så duktig fick jag både köpa blommor och gå på loppis som belöning! Stod och funderade över ett knippe tulpaner som jag bara älskar men det var så tråkiga färger så det fick bli ett par liljor som jag också är svag för. Så gick jag loss på lite julblommor också. En tazett och tre blå hyacinter som får bli en liten julgrupp. Två röda amaryllis frossade jag loss med också. Nu ska här snart dofta härligt och vara en fröjd för ögat!

Blommor i juletid.

 Hann med en vända på både kupan och pingstkyrkans loppisar. På kupan blev det en rödsvartrandig topp, en svart kofta och en grå jacka.

Loppisfynd

På pingstkyrkan blev det en härlig fleecemorgonrock, tre linnen och en merlinoulltröja.  Kom även hem med några galgar, en tekopp och krukan för julgruppen.

Loppisfynd

Godkänt körprov BE-behörighet, tjohoo!

Tjuvaktiga hundar

Riskakor verkar tillhöra favoritsnacksen. Det här var paket nummer tre som jyckarna proppade i sig istället för att vi tvåbenta proppade i oss dem. En kvalificerad gissning är att det är Hugo som stjäl och sen förser resterande jyckar med godsaker. I morse saknades även ett precis nyöppnat paket med rundingar. Misstänker att det har gått samma öde till mötes…

Mmmm, riskakor…

Hugo har även en mycket snitsig och utstuderad teknik att angripa stängda yoghurtförpackningar, såna där tetror med ett skruvlock i plast. Han börjar med att raskt skruva av korken. Sen drar han bort plastringen på tetran varpå han metodiskt tar sig in i resterande av förpackningen och nöjt förser sig med innehållet…

Resterna av en yoghurtförpackning efter Hugos omvårdnad.
This entry was posted in Byrackor, Hundar. Bookmark the permalink.

Kommentarer

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

No Trackbacks.