Vinterväder och dess vedermödor…

Fick leta upp mina gamla hederliga Lundhagskängor i morse när jag skulle ut i vintervädret. Köpte dem begagnade när tonåringen åkte bärsele på magen, så det bör alltså vara drygt 18 år sen. Då var de  knappt använda och kostade 900 kr. De är helt underbara att gå i förutom att jag lyckas haka fast i mig själv och snubbla stup i kvarten…

Vilket vinterväder vi har råkat ut för. Snöröjaren hade lämnat en snöhög ut över halva vägen halvvägs in  på infartsvägen mot gårdsplan. Att han fick stanna just där är i o f s inte så konstigt för där är stängt med hästastängsel på nätterna. Det hade snöat rätt rejält under natten, kanske sisådär 15 cm vilket enligt hallandsmått är enorma mängder, och jag var rätt tveksam till hur det skulle gå att komma ut med bilen. Däcken är väl kanske inte de allra bästa även om de enligt verkstaden duger minst en vinter till. Nåja, tonåringen skulle ha skjuts till bussen så det var bara att ta sats, gasa och hoppas på det bästa. Som tur är gick det vägen… även förbi snöhögen i vägen. Fick iväg även lilleman och drog iväg ut i väglaget. Skulle lämna mammas bil för lite fixande på verkstaden i metropolen Långås. Fick en lånebil och drog iväg till jobbet. Nu har jag min arbetsplats i Vessigebro. Inte värsta metropolen direkt… vilket innebär att jag från Långås kör inåt landet en bit. Den vägen ut från Långås kan jag meddela är vägen som Trafikverket glömde… inte plogad alls. Snömodd i kombination med någon mötande bil då och då. Var en intressant körning. Kom i alla fall till jobbet till slut, det var en bra sak.

Väl hemma igen efter en arbetsdag var det bara att ta tag i att skyffla det där möget som trillat ner från himlen. Jag kan tycka att det är vackert med vinter. Barnen tycker det är roligt med snö. Hundarna tycker att det är roligt med snö. Snö gör t o m livet lite ljusare. MEN… skiten måste ju flyttas på! Det hade väl kanske varit rätt ok om det hade rört sig om några få kvadrat att skotta. Nu kan jag meddela att vår gårdsplan är något större än några få kvadrat. Höll på att skotta i dryga timmen innan det fick vara bra. Det fick bli dagens träningspass…

Första halvan…

sen är det lika mycket till…

 Kan nog i alla fall sluta ha dåligt samvete över att lämna hundarna i hundgården. De står minsann inte och hänger vid dörren och vill in när jag kommer hem… fullt ös medvetslös i snön. De har så roligt!

This entry was posted in Hundar. Bookmark the permalink.

Kommentarer

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

No Trackbacks.