Rocky har skurit sig illa i trampdynan

Jaha så var det dags igen. Rocky verkar var en olycksdrabbad jycke. Efter förmiddagens skogsrunda noterade jag att Rocky haltade rejält. Vid en närmare titt blödde det en hel del från tassen. Konstaterade ett långt skärsår i trampdynan. Det slutade i alla fall att blöda relativt snällt efter lite tryck på såret. Satte på ett första förband för att skydda kontoret från att se ut som en blodig massaker och fortsatt hålla blödningen stången. Konsulterade veterinären. Efter hemkomst duschades såret och sköljdes med klorhexidin. Det fick torka. Försökte fästa först ett compeedplåster över snittet men det bara lossnade. Satte på ett par sårstrippar. De fäste inte speciellt bra de heller men de skyddade i alla fall såret och så lindades självhäftande bandage runt tassen efter att ha stoppat bomull mellan trampdynorna. När han går ut silvertejpar jag fast en vattentät handske över tassen till Rockys stora förtjusning. Skadade djur är en utmaning för kreativiteten. Snart är jag väl en drillad djursjukvårdare om det ska fortsätta på det här viset…

Hundarna tycker att de nyinflyttade kaninerna är väldigt spännande.

This entry was posted in Hundar and tagged , . Bookmark the permalink.

Kommentarer

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

No Trackbacks.