Vardagsedge att rida hästar till betet

Skálda och Audna skulle transporteras till en granne tre kilometer bort för en veckas bete. Tänkte att jag rider väl dit på Skálda och tar Audna som handhäst. Det var ett bra tag sedan Skálda var ute på en ridtur. Hon var sannerligen laddad när vi red iväg. Lätt rörigt med en handhäst som var väldigt sugen att försöka sno åt sig gott gräs varhelst hon lyckades. Det gick ändå bra ända tills vi vimsade runt för att hitta var vi skulle ta oss fram mellan åkrarna. När vi kom andra gången mot den stora vallåkern blev hästarna så ystra så att det inte gick att hålla sig längre, de drog i full galopp. Det blir sannerligen rörigt att hålla ordning på en häst som rids i grimma, en handhäst i full galopp och extragrimman som hängde runt överkroppen och halkade ner. Eftersom Skálda tyckte att hon kunde dra fick hon minsann inte sluta springa när hon ville utan då fick hon allt springa en bit till så att det var jag som till slut bestämde när det var slutsprunget. Lite vardagsedge så där på slutet av dagen.

 

This entry was posted in Islandshästar, Uncategorized and tagged . Bookmark the permalink.

Kommentarer

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

No Trackbacks.