Vinterförvarade underblomsknölar, vilken växtkraft

Förra året hade jag premiär på att odla underblommor. Först gick det så där. Första sådden tog sig inte ett endaste frö. Gjorde ett nytt försök som inte tog sig det heller. Men så hittade jag några fröer som legat i blöt som jag hade glömt sätta i sådd nummer två som jag bara pillade ner i första bästa kruka som råkade stå där jag var på altanen. Sen stod den där krukan bortglömd. Så en dag tänkte jag att jag fick väl slänga det där som aldrig tog sig och se på sjutton, då var det ett gäng plantor där i krukan. Plantorna flyttades till en pallkrage och så stod de där tills det var dags att ta in dem. Underblommor kan liksom dahlior tydligen vinterförvaras inne så de åkte in samtidigt med dahliorna. Så har de stått i vägen hela vintern i öppna hinkar borta i andra änden av huset som i väntan på att jag ska orka ta tag i eländet fungerar som förråd och vinterförvaring av pelargoner, änglatrumpeter, chili, dahliaknölar och nu även underblomsknölar. Häromdagen kom jag plötsligt in i lite planteringsfeeling så att underblomsknölarna hamnade i jord. Och vilken växtkraft! På bara tio dagar så har de skjutit fart. Nu är det fyra som är på gång. Får se hur många som kommer. Snacka om raketfart att starta från övervintrade knölar jämfört med att sätta fröer.

20190505:

Tio dagar senare 20190515:

This entry was posted in Blommor, Trädgård and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Kommentarer

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

No Trackbacks.