Receptet för lyckad medicinering av häst

Det gick så där att få i Maja första dagens medicinering. Igår och andra dagen gick i stort sett inte alls. Eftersom det inte alls gick att få in sprutan i munnen och hon genomskådat det där med att gömma medicinen i äpple återstod bara att försöka blanda det i maten och hoppas att hon åt. Det gick inte på morgonen med en blandning av vanligt krafft groov original, äpplen och morötter. Trots ett antal avundsjuka kompisar som gärna hade smällt i sig det där i hinken.

 

Det inhandlades mash för att testa om det var så gott så att hon glömde att det var medicin i. Det gjorde hon inte. Så inte blev det mycket intaget av morgondosen. Så var det dags för eftermiddagsdosen. Pimpade med krafft groov original, mash, hade varit och köpt betfor, äpplen och morötter. Det lockade inte till något ätande. Alls. Det blev alltså en dag två i stort sett utan medicin. Höll på att ge upp. Dag tre skippades antibiotikan så att hon åtminstone fick i sig det antiinflammatoriska blandat med en näve krafft groov original, en näve mash och två nävar betfor. Det åt hon upp. Försökte göra dubbelmackor av morot med antibiotikan mellan. Det genomskådade hon direkt. Hon bara provsmakade och spottade ut det igen.

Gav det där att blanda antibiotikan i maten en sista chans. Hon hade liksom ätit runt äpplena härom dagen, tänkte att hon kanske kopplade äpplena till den äckliga antibiotikan så skippade äpplena.

Och plötsligt händer det. Hon åt! Recept på en lyckad blandning som döljer antibiotikan:

1 näve krafft groov original

1 näve mash

2 nävar betfor

(och så morötterna som varit dubbelmackor)

Var lite orolig till kvällsdosen att det var en engångsföreteelse att Maja åt på morgonen. Blandade som på morgonen men utan morötterna. Bergthora serverades sin medicin på samma sätt fast med bara en näve betor istället för två som Maja fick. Det gick alldeles lysande. Bergthoras hink var sopren och Majas inte långt ifrån.

 

This entry was posted in Hästar, Islandshästar, Nordsvensk and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Kommentarer

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

No Trackbacks.