Julgranen med stjärnan på sned

Det är juletid. Det är pepparkaksgubbar med hattarna på sned och det är julgranen med stjärnan på sned. Det är som det brukar alltså. Förutom att det är något värre i år. Här brukar stå en kungsgran med en redig och stabil topp. I år blev det en vanlig gran. Dessutom en liten sådan för att få plats här i Rucklet med låg takhöjd. Det såg bra ut när vi klätt den och satt stjärnan i toppen. Morgonen efter fick jag mig ett gapskratt åt eländet. Det visade sig att toppen var för klen och stjärnan blev för tung att bära.  Toppen och därmed stjärnan slokade betänkligt förutom att hela granen fått slagsida.Toppen fick stagas upp. Nu är granen åtminstone jämnsned hela vägen. Hur svårt kan det liksom vara att få den där granen att stå rakt i julgransfoten..? Får se om jag kan få hjälp imorgon på självaste julafton att räta upp den.

Den yngste ville absolut ha julgran men kanske är det sista året vi behöver ha julgran. Hoppas på det! Fast det är ändå lite mysigt med den där granen får jag väl erkänna så risken är väl att det står en gran här nästa år igen. Tycker jag säger att i år är det sista året vi har gran, varje år.

GOD JUL & GOTT NYTT ÅR!

Före stagning:

Efter stagning:

This entry was posted in Uncategorized and tagged . Bookmark the permalink.

Kommentarer

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

No Trackbacks.