Monstret till änglatrumpet är räddad undan stormen Knud

När änglatrumpeten äntligen ska till att blomma så kommer stormen Knud och ställer till det. Det fick bli ett försök till räddning av änglatrumpeten undan blåsten. Men hur sjutton skulle jag få in det där monstret till planta och i Rucklet finns inget rum med så hög takhöjd så att den kan stå upprätt. Började med att försöka få in den på egen hand. Kom på den briljanta idén att lägga den ner och skydda knopparna i toppen med ett lakan under transporten in. Packade alltså in det mesta av grenar, blad och knoppar i ett gammalt trasigt lakan. När jag sen skulle lyfta/dra in den kändes det som att det var något som var fel. Mycket riktigt. Två av ungkatterna, Sotis och Bess, tyckte att matte hade hittat på en fantastiskt rolig lek. Båda två låg inuti lakanet tillsammans med änglatrumpeten och busade. Fick jagat ut dem därifrån och lyckades faktiskt förflytta hela ekipaget till renoveringsrummet. Där uppstod nästa fråga hur sjutton den skulle kunna stå när den inte ryms inom takhöjden. Det fick bli en lösning à la lutande tornet i Piza. Svor en del del innan stödfästet upp till taket var på plats men nu står den i alla fall inne och skyddad från den synnerligen elaka vinden som viner utanför och skakar om hela huset.

Några knoppar liksom en toppförgrening gick åt under flytten in och försöken att få plantan att stanna i lutande vinkel. Förvånansvärt många knoppar sitter kvar.

 

This entry was posted in Blommor, Trädgård and tagged , . Bookmark the permalink.

Kommentarer

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

No Trackbacks.