Blåbärsplantorna fick en pallkrage

Det är inte optimalt boende för amerikanska blåbärsplantor att trängas i en pallkrage har jag förstått men kan de bo i kruka borde de ju kunna trängas lite i en pallkrage också. Höga kan de bli, 1,5-2 m. De här stackars plantorna, Patriot, köptes för flera månader sedan och har levt en mager tillvaro sedan dess. De har kämpat på och idag kom de äntligen i jord. Blandade fyra säckar gödslad torv med två säckar rhododendronjord. Visste inte riktigt var jag skulle placera dem eftersom de vill ha mycket sol. Fick bli på gårdsplanen framför buskarna. Hoppas att de klarar blåst…

De ska också få en kompis bara jag får shoppat en. Det ska tydligen bli bättre skörd om de korspollineras med en annan sorts blåbär. Ska bli intressant att se hur det går med blåbärsodlingen.

This entry was posted in Odling, Trädgård and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Kommentarer

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

No Trackbacks.