Safthushållning – så mycket inspiration!

Köpte en bok, Safthushållning – från violsaft och fläderdricka till krusbärssaft och lingonglögg av Petter Bergström. En helt underbar bok som följer årstiderna och vad vi kan hitta för gott att göra saft på. Mycket inspiration finns att hämta i den här boken!

En god väns kommentar när jag visade boken och berättade om den var typ “vad ska den vara bra för, saft kan jag göra..?” sen satt hon förtjust och bläddrade med kommentarer som “åh, det där ska jag prova” och “det har jag inte tänkt på”. Så

En sak har Petter dock fått om bakfoten. Han skriver att fläderbärssaft inte är så gott. Här i Rucklet är fläderbärssaften på hösten otroligt uppskattad. Faktiskt betydligt godare än fläderblomssaften på våren som jag egentligen inte är speciellt förtjust i. Smaken är helt enkelt som baken. Så strunta i Petters smak och prova att göra fläderbärssaft. I mitt saftrecept har jag även lite vinsyra och istället för  honung, rörsocker. Nästa sats saft jag gör ska jag prova bokens recept med honung. Det hoppas jag blir ännu godare för honung känns mycket bättre att använda än socker.

IMG_8448[1]

This entry was posted in Böcker, Mat, Självhushållning and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Kommentarer

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

No Trackbacks.