Sadelprovning

Har inte riktigt hunnit med att ta hand om den här förkylningen jag umgåtts med sedan i tisdags kväll. Den här påskdagen fick därmed bli en dag i soffan med fjärde och sista säsongen av Mr Selfridge på Netflix. Kom mig till slut ut i stallet för att prova sadeln jag fick med mig hem på skärtorsdagen. Får väl skylla på förkylningen men tankeverksamheten lämnade en hel del övrigt att önska. Tog i alla fall med sadeln ut i stallet. Hämtade in en drös hästar och band upp i stallet. Hade kommit ihåg att ta med ett lakan att lägga under sadeln för att vara rädd om lånesadeln. Slängde på lakanet på Skálda och på med sadeln. Det kändes som att den liksom passade där på ryggen. Fick på en sadelgjord. Sadeln verkade ligga kvar. Kom på att jag ju måste provsitta den också. Slängde på mig ridhjälmen och ut med hästen. Skulle sitta upp och inte hade jag kommit ihåg att det skulle på några stigbyglar. Nåja, Skálda skötte sig och ställde sig förvånansvärt snällt vid kubben för att jag skulle kunna ta mig upp utan stigbyglar. Skálda var inte helt förtjust, ett stort lakan och en ny sadel på ryggen. Dessutom skulle hon gå iväg ensam utan kompisar. Det som bara skulle bli en liten provtur blev hela åsnerundan. Hon är duktig  Skálda.

IMG_5427[1] IMG_5431[1]

This entry was posted in Islandshästar and tagged . Bookmark the permalink.

Kommentarer

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

No Trackbacks.