Snyltkatten och Boss kastrerade

Hade veterinärtid bokad för en till två hankatter för kastrering. Tänkte att om jag lyckades få med mig Snyltkatten skulle även han kastreras förutom Boss. Ska han hänga här i Rucklet så får kulorna ryka. Han har inte varit här så mycket det sista. Det är bråda tider för hankatter i mars. Men som tur är för mig och kanske mindre tur för Snyltkatten låg han och sov på skrivbordsstolen i morse. Alla katter räknades in och kattluckan barrikaderades. Han var fast inne, Snyltkatten, liksom Boss. Det var bara att lugnt åka iväg till jobbet och veta att båda katterna var i säkert förvar tills eftermiddagens tid hos veterinären.

Nästa orosmoment var hur det skulle gå att få in Snyltkatten i en kattbur. Men som den rutinerade kattägare jag är gick det som hejsan. Bara att vända rumpan till, trycka in honom i buren och stänga luckan. Fegade med att för säkerhets skull ha på mig ordentliga arbetshandskar men det hade inte behövts.

Boss var det inga bekymmer med heller att få in i buren. Han fick en egen kattbur.

Så var det bilresan till veterinärkliniken. Boss, han vrålade dödsångestskrik från avgrunden mest hela vägen i bilen och efter en stund fick han fart på sången även från Snyltkatten. Även om Snyltkatten höll en betydligt lågmäldare ton.

Invägning av Snyltkatten resulterade i 5,8 kg. FEMKOMMAÅTTAKILO! Nästan SEX kilo på en katt, han är en bjässe. Han är ju inte ens fet.

Kastreringen fortlöpte utan problem. Så var det det där med öronen. Han har såna bekymmer med sina öron. Lägger dem utåt och nästan neråt ibland för att det är så jobbigt. Diagnosen löd öronskabb. Så äckligt det var i hans öron. Inte konstigt att han har haft bekymmer med dem. Det ena var helt vidrigt. De tvättades ur ordentligt och så fick han behandling för öronskabben. Eller ja, alla parasiter what so ever för den delen. Så nu ska han förhoppningsvis få lite ordning på de där öronen. Har nog aldrig sett honom med öronen så där rätt upp som katter brukar ha förrän ikväll.

Kastreringen av Boss gick utan bekymmer.

Så himla smidigt det är med kastrering av hankatter, bara ett snitt, kapa, slå en knut och släpp tillbaka. Klart. Om alla bara kastrerade sina hankatter skulle behovet att kastrera honkatter, som är ett otroligt stort ingrepp, inte behövas.

Veterinärens order är att hålla de nykastrerade inne till imorgon bitti. Om det nu går med Snyltkatten. Om han blir för tjatig får han i alla fall släppas ut. Än så länge går han och tjatar enträget om att få gå ut men är inte tjatandet värre än så här så får han hålla sig inne.

Hungrig var Snyltkatten när han och Boss äntligen släpptes ut ur 22ans rum där de fick vakna till ordentligt.

Före

IMG_5203[1]

Efter

IMG_5223[1] IMG_5220[1] IMG_5215[1]

This entry was posted in Katter and tagged , , . Bookmark the permalink.

Kommentarer

Loading Facebook Comments ...

2 Responses to Snyltkatten och Boss kastrerade

  1. Pingback: Snyltkatten vågade sig tillbaka igen | Haargaard

  2. Pingback: Snyltkatten är nöjd med nya soffan | Haargaard

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  1. […] På Boss har det knappt märkts att han kastrerades i förrgår. Det borde ändå göra rätt ont men han har busat på som vanligt. […]

  2. […] förnöjt intagit den. Och jag som var orolig att han aldrig mer skulle komma tillbaka efter att han hade hållits instängd och fått åka med till veterinären för kastrering. Nu är han här mest hela tiden och blir allt mer hemtam. Och nu alltså så hemtam så att han […]