Maja räddad ur fällan

Skulle ge Maja medicinen och ropade för att hon skulle komma in i stallet. Då brukar hon inte vara nödbädd om det kan vankas mat. Alla andra hästarna kom in men inte Maja. Gick ut och ropade igen. Hon stod vid trädet och verkade inte göra någon ansats att komma in. Gick dit för att hämta henne. Det visade sig att hon ansåg sig sitta fast i en fälla. Hon hade gått in mellan de tjocka stammarna av sälgen som stormarna tagit. Sen var det några grenar som hamnade över hennes rygg. Hon kunde inte komma framåt och inte bakåt. Hon hade visserligen lätt som en plätt kunnat backa ut men hon uppfattade förmodligen grenarna över ryggen som att hon satt fast. In och hämta sågen för att såga loss grenarna över ryggen. Lite hispig blev hon Maja under sågandet men tillräckligt trygg för att stå hyfsat stilla och inte få panik. Även när hon är hispig lyssnar hon faktiskt rätt bra på rösten. När grenarna var borta ställde jag mig framför henne och tvingade henne att backa en bit tills det blev något större utrymme så att hon kunde vända och gå därifrån. Sicken räddning. Undrar hur länge hon stått där?

Stackars Maja, det har varit mycket nu det senaste. Ibland undrar jag hur hästarna klarade sig när de levde vilda. De är inte alltid de skarpaste knivarna i lådan…

Den där lilla fällbara sågen är helt otroligt bra. Den har fixat mycket sågande sen den kom köptes in.

IMG_5106[1]

IMG_5102[1] IMG_5103[1]

This entry was posted in Nordsvensk and tagged . Bookmark the permalink.

Kommentarer

Loading Facebook Comments ...

One Response to Maja räddad ur fällan

  1. Pingback: Majas hovböld lokaliserad | Haargaard

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  1. […] ← Maja räddad ur fällan […]