Vilken skillnad i jobb mellan höbalar och storbal hösilage i hönät

Höbondens semestervecka planerades väl. En extra hösilagebal ställdes hit för att bara lyftas in när den gamla var slut. Så gjordes i onsdags. Den skulle därmed med god marginal räcka till det var dags för nästa leverans. Det brukar sällan vara något fel på balarna. Typiskt nog när det absolut inte fick vara något fel på den var balen sämre än vad någon någonsin har varit. Slängde det som var uppenbart dåligt och lämnade resten för hästarna att äta det som de ville av. Använde alltså inte hönätet och forderringen. Vilken skillnad det är mellan att bara lämna balen som den är och att använda hönät och foderring. I hönätet räcker balen i sex-sju dagar. Bara lämnad hade hästarna bara efter två-tre dagar effektivt spritt ut balen till en bra sov- och bajsplats. Igår fick jag åka och hämta lösa höbalar för att hästarna inte skulle behöva svälta. Vilken skillnad även i jobb mellan lösa balar och storbal i hönät. Kånka tunga höbalar tar på krafterna. Framför allt i går kväll när det var supervidrigt regn/snöslask på tvären. Var i alla fall väldigt nöjd att jag har en hästtransport som det bara var att slänga på bilen för att hämta höbalar. Nåja, snart är ordningen återställd med storbal hösilage i hönät igen.

IMG_4886[1] IMG_4887[1] IMG_4903[1]

This entry was posted in Islandshästar, Nordsvensk and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Kommentarer

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

No Trackbacks.