Ann-Britts smarriga glutenfria kladdkaka med riktig choklad

Är sekreterare i vår vattenförening som sedan några år förser oss med kommunalt vatten här i Rucklet. Våra styrelsemöten är väldigt trevliga sammankomster som alltid föregås av middag. Imorgon är det min tur att hysa mötet och därmed fixa den obligatoriska middagen. Huvudrätt och efterrätt ska det vara. Till efterrätt kommer Ann-Britts chokladkladdkaka serveras. Jag hoppas att den gör samma succé som när den serverades sist här i Rucklet.

Förutom att den är god tillagas den med fördel dagen före vilket underlättar när det ska servera middag för gäster en helt vanlig arbetsdag.

Recept Ann-Britts glutenfria kladdkaka

Kläm fast ett bakpapper i botten på en springform. Smörj kanterna med smör.

IMG_4709[1]

Smält 200 g smör och 200 g 70%-ig choklad på svag värme. Rör ihop.

IMG_4710[1]

Vispa 4 ägg, 0,5 dl socker och 1 tsk vaniljpulver. Vispa tills det blir krämigt.

Häll över chokladröran i äggröran och vispa ihop.

Häll den färdiga smeten i formen.

Grädda i 200 grader C i 10 minuter. Kakan är fortfarande väldigt rinnig. Den stelnar till när den står kallt minst ett par timmar i kylen men gärna till nästa dag.

IMG_4711[1]

Servera med grädde och bär.

This entry was posted in Efterrätter, Glutenfritt and tagged , . Bookmark the permalink.

Kommentarer

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

No Trackbacks.