Lokes premiärrunda som handhäst

Kom ut i stallet för att rida Skálda med Audna som handhäst. Hittade Birkir inne i sadelkammaren med huvudet i kraftfoderpelletssäcken mycket nöjt smaskandes. Matten fick snabbt planera om. Det blev Birkir som fick komma ut på en ridrunda för att försöka mota eventuell kolik i grind. Förmodligen hade han inte hunnit få i sig så mycket men för säkerhets skull. Lite arbete för att sätta fart på tarmar och energibehov är bra förebyggande medicin.

Loke fick följa med som handhäst. Det blev alltså premiär som handhäst för Lokes del. Birkir har haft med handhästar några gånger förr. Det gick över förväntan. Visst är det lite rörigt att hålla ordning på en unghäst som knappt är utbildad och dessutom ta med en ännu yngre unghäst som handhäst. Men de var duktiga båda två. Det är bra miljöträning det där att promenera med unghästarna och sedan ha med dem som handhäst. Motion får de dessutom på köpet.

img_41381

This entry was posted in Islandshästar and tagged , . Bookmark the permalink.

Kommentarer

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

No Trackbacks.