Fick visst plommonmarmeladfeeling

Hoppsan, istället för att gå och lägga mig i tid gick jag visst in i koka plommonmarmeladfeeling. Känns bra att ta till vara på de sista plommonen. Fast det hade kanske varit på sin plats med lite sömn. Men gott ska det bli!

img_25301

Koka sönder plommonen med så lite vatten som möjligt men se upp så att det inte blir för lite så att allt vatten kokar bort och plommonen bränner fast i botten på kastrullen. (Skulle det bli för mycket vatten går det lika bra det för då blir det plommonkräm istället.)

När plommonen kokat sönder och blivit mosiga flyter kärnorna upp och blir lätta att plocka bort. Det kan vara smart att räkna hur många plommon som hamnar i kastrullen så att det kommer upp lika många kärnor ur moset.

Tillsätt socker efter tycke och smak. Jag har väldigt mycket mindre än i receptet som säger 6-8 dl socker per kg plommon.

Koka en stund till. Häll sen upp på rena burkar. Jag tar små burkar, fyller till kanske 3/4 och fryser in. Sen är det bara att plocka fram allt eftersom burkarna går år.

Smaklig spis!

This entry was posted in Mat and tagged . Bookmark the permalink.

Kommentarer

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

No Trackbacks.