Fixarsöndag

Hur tillbringas en söndag i rucklet..?

Imorgon bitti (hoppas jag) kommer rörmokarna för att göra klart värmekulverten. På torsdag kommer sotaren för en brandskyddskontroll av pannan. Så den här dagen har tillbringats med förfix.

Vill inte ha pelletspallarna ute en vinter till så jag har tänkt försöka få hjälp med att få in dem i ladan. Först var det tvunget att städas annars hade jag inte fått in någonting överhuvudtaget där. Var riktigt duktig och städade även bort all gammal sunkig resthalm som blir kvar vid halmhantering. Arbetsmiljön när gammal dammig halm ska bort är så där…

IMG_4043[1] IMG_4044[1]

Men se så bra det blev. Är helt impad att jag inte bara slängt undan utan städat på riktigt. Pallarna har fått egen plats. Höll för övrigt på att döda mina knän. Skulle slänga upp en pall, tappade balansen lite (de väger en del) och den ramlade ner precis rätt över knäna. Där där de där dödarnerverna går… tog en bra stund innan jag kunde stödja på benen igen och ostadigt fortsatte kånka pallar. Nu behövs bara hjälp att flytta på halmbalen. Den fixar jag inte gärna att flytta på egen hand även om jag nog med min envishet skulle lyckas om jag bara försökte.

IMG_4046[1] IMG_4047[1]

Tog nästa rum. Skräprummet som ligger på andra sidan om skorstenen där sotaren måste komma åt för att raka ur botten på skorstenen. Plockade rent en framkomlig gång i alla fall. Noterade att jag inte städat bort efter sotaren varit där och när jag gjorde det upptäckte jag att sotaren nog glömt att raka ur vid senaste besöket. Men nu är där bortstädat all gammal aska.

Har haft konstant dåligt samvete ända sen jag stannade pannan i våras varje gång jag sett den eftersom jag inte kommit mig för att aska och städa ur den. Tog tag i det idag och kan konstatera att jag inte hade behövt ha dåligt samvete alls. Var nästan som nystädat… men nu är det i alla fall gjort. Ren och fin och kan startas vilken dag som helst bara resten av värmesystemet blir klart också…

IMG_4049[1] IMG_4050[1]

Efter all möda med städandet ute var det dags för välbehövligt fika. Kom på att jag kunde sitta ute så letade reda på en solig plätt i trädgården och släpade ut dynan till stolen. Fille tyckte det var toppen- La sig tillrätta och dödade min stackars mage med sin vassa armbåge… Hugo som inte alls var nöjd med sakernas ordning skällde ut oss efter noter. Inte mycket till lugn och ro men det blev en liten stund i solen…

IMG_4052[1] IMG_4058[1] IMG_4060[1]

Tog en runda i trädgården för att kolla läget. Hur kommer det sig att stockrosen har kommit igång först nu när det är försent..?

IMG_4061[1]

Fick plockat och smaskat i mig några tomater. Undrar om det hinner mogna några fler? Utfallet från årets tomatodling har blivit otroligt magert… typ tio st tomater. Men där är många gröna kvar.

IMG_4062[1] IMG_4064[1] IMG_4065[1]

Guldhumlen är helt galen. Den är nästan ända högst upp i pilen.

  IMG_4067[1]

Eftersom det snart är dags för första frostnatten plockade jag in några dahliakvistar. Det är så tråkigt när hela plantan bara stendör utan räddning. Fick in ett lass äpplen också. Gick även förbi plommonträdet och konstaterade att jag var för sent ute. Inga plommon som var ok att plocka längre. Det var lite tråkigt…

IMG_4069[1]

Räddade in den stackars änglatrumpeten som jag plågar år ut och år in. Har lyckats hålla den vid liv i säkert tolv år vid det här laget men den lever verkligen på undantag. Har nog lyckats få till ett par blommor på de åren. De sista pelargonerna fick flytta till egna krukor och kom faktiskt in också. Tror att jag har fått in alla blommor som ska in nu. Då återstår bara att försöka hålla dem vid liv hela vintern. Det brukar gå så där…

IMG_4063[1] IMG_4071[1]

Det är så fint med pelargoner. Det är bra för själen!

IMG_4073[1]

Det där med barn och dusch… först får jag bli så förbaskad så jag skriker in lilleman i duschen. Sen kommer han aldrig ut därifrån igen… vad är det för logik i det..?

This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Kommentarer

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

No Trackbacks.